Wysłany: Wto 05 Lut, 2008 JUNO
2007, Fox Searchlight Pictures, USA
Komedia-Dramat.
Reżyseria: Jason Reitman
Scenariusz: Diablo Cody
Obsada:
Ellen Page: Juno
Michael Cera : Bleeker
Jennifer Garner : Vanessa Loring
Jason Bateman : Mark Loring
Olivia Thirlby : Leah
J.K. Simmons : Mac MacGuff
Allison Janney : Bren
OPIS:
Ku swojemu ogromnemu zdziwieniu młodziutka Juno (16 lat)(Ellen Page) dowiaduje się, że jest w ciąży. Za radą najlepszej przyjaciółki Lei postanawia znaleźć dla nienarodzonego dziecka bezdzietne małżeństwo, które zgodziłoby się je adoptować. Wkrótce natrafia na pasującą do jej oczekiwań parę, Marka i Vanessę...
Film jest nominowany do 4 Oscarów w tym roku:
1. Najlepszy film
2. Rezyser
3. Scenariusz
4. Aktorka
Zdecydowanie najlepszy film jaki ogladalem w ciagu ostatnich kilku miesiecy ! Tania produkcja przerodzila sie ogromna maszyne do robienia kasy. Ellen Page zagrala tak dobrze ze ja bez zadnego wachania dalbym jej Oscara za najlepsza aktorke. Fantastyczna.
Film oceniam na 9/10
_________________ Dzieci, nie kupujcie narkotykow. Zostancie piosenkarzami, dostaniecie je za darmo
Dla mnie ni to "typowy" dramat ni komedia. Taki typowy obyczajowy choć tytułowa Juno ma niesamowite poczucie humoru Zagrała naprawdę świetnie. Dla mnie na Oscara jakoś nie pasuje ale nie miałabym nic przeciwko gdyby w którejś kategorii dostała. Ogląda się bardzo przyjemnie, polecam. Daje 7,5/10
Wysłany: Sro 06 Lut, 2008
Cytat:
Dla mnie ni to "typowy" dramat ni komedia
No wlasnie. No to nie jest ani komedia ani dramat, to jest komedia-dramatyczna, albo dramat-komediowy, jak kto woli.
A co do Oscara dla Ellen Page, to ona powinna go dostac, ale znajac historie hollywood, napewno dostanie go Cate Blanchett.
_________________ Dzieci, nie kupujcie narkotykow. Zostancie piosenkarzami, dostaniecie je za darmo
od znajomych z zagranicy słyszałam, że to ani dramat ani komedia w czystej postaci:)
Podobno istna rewelacja...ciekawe jak sobie Polacy poradzą z tekstami, które podobno sa specyficzne;)
Niestety, pewnie w wersji orygialnej obejrzę jak wyjdzie na dvd;)
ale na dzień dzisiejszy czekam na premierę.
Mam nadzieję, że Ellen Page pokazała co potrafi...:)
Ja też już widziałam, jest rewelacyjny - jak na tak błahą z pozoru tematykę, można się i uśmiać i chwilami nawet wzruszyć, wszystkim mogę z czystym sumieniem JUNO polecić!
Wiek: 18 Dołączyła: 15 Lut 2007 Posty: 298 Skąd: ze stolicy świata:)
Wysłany: Wto 05 Sie, 2008
Widziałam, polecam Ciekawy filmik, szału nie ma, ale ogląda się go z zaiteresowaniem. Szczególnie scenariusz przypadł mi do gustu Niektóre teksty są rozwalające ( "In my opinion, the best thing you can do is find a person who loves you for exactly what you are. Good mood, bad mood, ugly, pretty, handsome, what have you, the right person will still think the sun shines out your ass. That’s the kind of person that’s worth sticking with." - ciekawa definicja miłości ) Film wyszedł już jakiś czas temu i aż dziwne, że tak mało o nim wie Pan Google Ellen Page sprawdziła się w roli Juno, nie wyobrażam sobie tej postaci granej przez kogoś innego:)
_________________ 1,2 Freddy's coming for you
3,4 better lock your door
5,6 grab your crucifix
7,8 gonna stay up late
9,10 never sleep again !!
Ellen Page sprawdziła się w roli Juno, nie wyobrażam sobie tej postaci granej przez kogoś innego:)
Fakt. Świetnie sobie poradziła z tą rolą. No i w końcu pojawiła się jakaś aktorka która na ekranie nie tylko dobrze wygląda, ale i nieźle gra. A że grać potrafi, to już udowodniła rolą w "Hard Candy".
_________________ "Dla ciebie jestem ateistą, za to dla Boga jestem lojalną opozycją." Woody Allen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum