Film z Seanem Pennem, który wg mnie za tę rolę powinien dostać Oscara.
Piękny, wzruszający film o niedorozwiniętym ojcu, który walczy o swoją córkę. Znakomity!!!
no własnie był teraz jakoś niedawno w tv :-)
musze powiedziec, że mi sie podobał :-)
bardzo wzruszający, chociaż momentami troche naciągany....
ale ogólnie jak najbardziej na plus :-)
Film oglądałam dawno,ale podobał mi się. Świetna gra Seana Penna, naprawde bardzo dobrze się wcielił w postać- Sama. Film opowiada o historii opóźnionego w rozwoju ojcu, który toczy bolesną i długą walkę o odzyskanie praw rodzicielskich. W tej walce pomaga mu Rita- adwokat. Jest to ciepły i wzruszający film.
Penn znakomity, ale całościowo na filmie się zawiodłam. Choć nie powiem, że był zły - nie był wystarczająco dobry po prostu. Być może dlatego, że nastawiałam się na coś tak dobrego i głębokiego, że mnie powali na kolana, nie wiem.
Fajny w nim był na pewno montaż - potrafił oddać dezorientację, jaką odczuwał Sam chociażby na sali sądowej. Poza montażem świetnie zilustrowane procesy rozumienia Sama - wszystko było dla niego takie jak muzyka, ale dzięki temu nie gubił się w rzeczywistości do końca. Ale tego chyba trzeba gratulować scenarzystom. A jeszcze inna kwestia, że lubię Dakotę Fenning:)
Z tym że tak jak mówiłam wcześniej - nie uznałabym Sama za arcydzieło.
_________________ It could be God stopped the bullets, changed Coke to Pepsi, found my car keys.
Wysłany: Sro 11 Lip, 2007
Oglądałam film kilka lat temu i muszę przyznać, że Sean Penn był wprost genialny Ukazał swoją postać wzruszająco realistycznie. Film jak najbardziej przejmujący, ukazujący walkę prawną niedorozwiniętego ojca o dziecko. Jeśli chodzi o mnie to film zasługuje na ogromny plus !
_________________ 'All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them' Walt Disney
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum