Dirty Dancing 2
SOUNDTRACK - "Dirty Dancing 2"
Rok wydania 2004
Gatunek pop
Wydawca Jrecords, BMG Poland
Ścieżka dźwiękowa do filmu pod tym samym tytułem. Obraz nawiązuje do wielkiego przeboju kinowego lat 90., czyli „Dirty Dancing” oczywiście. Dla przypomnienia – sprzedaż płyty „Dirty Dancing” przekroczyła 32 miliony egz. Przypominamy także, że w tym roku ukazała się reedycja albumu (zatytułowana „Ultimate Dirty Dancing”) zawierająca 26 zremasterowanych piosenek ułożonych chronologicznie zgodne z ich pojawianiem się w filmach.w porządku takim, jaki występuje na filmie.
Spis utworów
1. Wyclef Jean (feat. Claudette Ortiz) -"Dance Like This"
2. Black Eyed Peas " Dirty Dancing"
3. Yerba Buena " Guajira (I Love U 2 Much)"
4. Jazze Pha (feat. Monica)- " Can I walk By"
5. Santana (feat. Jorge Moreno) " Satellite"
6. Christina Aguilera "El Beso Del Final
7. Orishas (feat. Heather Headley) "Represent, Cuba"
8. Mya "Do You Wanna Dance"
9. Shawn Kane " You Send Me"
10. Aterciopelados "El Estuche"
11. Julio Daivel Big Band "Do You Only Wanna Dance"
12. Santana (feat. Jorge Moreno) " Satellite" (Spanish version)
-----
osobiscie nie slucham na codzien tego rodzaju muzyki ale po obejzeniu filmu sciagnelam caly soundtrack poniewaz przyznam sie ze muzyczke uznalam za warta posiadania i odsluchania czasami
_________________ Dowiedz się kim jesteś ... i zrób to celowo!
Ja uważam że Dirty Dancing jako kontynuacje trudno porównywać do 1, przede wszystkim dlatego bo postawiono na całkowicie inny klimat i jak dla mnie ogląda się go bardzo miło
A muzyka jest poprostu super!! Te rytmy powodują że az chce sie tanczyć i wiele osob po poogladaniu filmu ma słomiany zapał nauczyć się tańczyć...
A ja się z wami nie zgodzę...
Muzyka to muzyka, a film to film i troszkę ciężko mowić że muzyka jest lepsza od filmu
Muzyka może film nakręcać, dodawać mu "tego klimatu" i tak właśnie moim zdaniem jest w tym wypadku.
_________________ "You have no idea what I'm talking about, I'm sure. But don't worry... you will someday."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum