Wysłany: Nie 23 Kwi, 2006 Lista najlepszych filmów czyli...
Rozpoczynam ten temat( mam nadzieje że admini mnie za to nie zabiją, nie poćwiartóją i wkońcu nie wrzucą do morza bo nieumiem pływać szczególnie poćwiartowany), gdyż uwielbiam filmy jak zresztą większość ludzi odwiedzających te forum. Chciałbymzrobić liste waszych ulubionych filmów. Żadnej selekcji. Kandydować mogą wszystkie filmy od rambo do fear and loathing in las vegas . Każdy wystawia 5 tytułów nie muszą być w jakieś kolejności... poprostu 5 filmów które przypadło wam do gustu. Czekam na odpowiedzi . A tym czasem daje moją liste.
2.Fight Club
2.Monty Python i Święty Gral
2.Fear and Loathing in Las Vegas
2.Święci z Bostonu
2.Żądło lub revolver do wyboru .
Żeby nikt nie sugerowałsię kolejnością wszystkie są na zaszczytnym 2 miejscu w nadzieji że kiedyś trafię na film doskonały. . Pozdrawiam.
_________________ "Don't worry be stupid"
To nie oni są lepis od nas... problem w tym że my chcemy żeby tak było... dzięki temu mamy jakiś cel w życiu.
Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006
hmm...tak się ograniczyć do 5ciu :? Ciężka sprawa....
No cóż, a więc:
1. Carlito's Way - B.De Palmy z Pacinem w roli Carlita Brigante
2. Godfather (all;))
3. Transpotting
4. Hair (musicale tez się liczą?) jaknie to zastępuję to Interview with the vampire
5. Ice Age (a animacje?) jeśli njie zast. to Dniem Świra
... i wieeele wiele innych ... rozumiem z 10 ale 5 to za mało
Żadnych ograniczeń jeśli chodzi o filmy... jeśli chcesz możesz walnąć wszystkie odcinki strusia pędziwiatra . Swoją drogą... Godfather widziałem wszystkie części ... świetne. Transpoting nie widziałem, muszę obejrzeć tak samo z Carlito's Way - B.De Palmy. Nie widziałem też Ice Age ale słyszałem że swietne . Hair też mi przypadł do gustu chociaż wolę deszczową piosenke . Jeśli muwisz że lepiej 10 no to jak dla mnie może być 10 mnie to różnicy nmie robi poprostu w ten sposó najłatwiej sprawdzić jakie filmy są warte obejrzenia . Pozdrawiam i czekam na kolejne listy.
[ Dodano: 25 Kwi 2006 15:00 ]
Tak jeszcze jedno pytanie . Co to jest za film Carlito's Way - B.De Palmy? Rozumniem że polecasz .
To nie oni są lepis od nas... problem w tym że my chcemy żeby tak było... dzięki temu mamy jakiś cel w życiu.
hehe spoko. Podaj Dalej? nie znam musze poszukać info o tym .
Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006
Carlito's Way (po naszemu:"Życie Karlita";)) - taki genialny gangsterski filmik w stylu Blowa,gł. bohater - Carlito Brigante w przeszłości był jedną z największych osobistości świata przestępczego . W końcu jednak za handel narkotykami trafił do więzienia, gdzie miał spędzić trzydzieści lat. Za sprawą swojego adwokata i przyjaciela, Davida Kleinfelda, wychodzi po pięciu latach. Carlito, chcąc skończyć z dotychczasowym życiem, zostaje wspólnikiem właściciela nocnego klubu o nazwie „El Paraiso”. Tym sposobem ma zamiar zdobyć 70 000 dolarów, potrzebne mu na wejście w spółkę z dawnym znajomym, handlującym obecnie samochodami. Jednak przeszłość nie daje mu spokoju: pojawiają się „przyjaciele” z dawnych lat, nie wierzący w rehabilitację Carlita. Nie wierzy w to także prokurator, który pragnie, by Carlito wrócił do więzienia. Lecz największe kłopoty spadną na niego wraz z prośbą Davida, który prosi go o przysługę.
Sean Penn - genialna kreacja, charakteryzacja... dopiero w napisach końcowych zorientowałam się że to on
Zresztą głównie ten film obej.dla Pacina ...
skoro 10 to dodaję:D ;
6. 'Arizona Dream' jednocześnie z "Adwokatem diabła" z Pacinem w roli głów.
7. 'Czarny kot, biały kot' Kusturicy
8. 'Wszystko o mojej matce' Almodovara
9. 'Życie jest piękne' - Roberto Benini
10. no i oczywiście 'Przekręt'(Snatch) z Pittem - coś na poprawę nastroju;)
hehe czekam na kolejne wypowiedzi . Niedługo z kumplami robie dobe filmową więc szukam ciekawych filmów może niektóre zostaną wykorzystane .
1. The girl next door(Dziewczyna z Sąsiedztwa)
2. Eurotrip
3. Just like a heaven
4. Football Factory
5. Goal!
6. 50 first dates
7. Hooligans
8. The perfect man
9. The Lizzie McGuire Movie
10. Radio
Wiek: 18 Dołączyła: 15 Lut 2007 Posty: 298 Skąd: ze stolicy świata:)
Wysłany: Pią 16 Lut, 2007
Cieżko, cięzko....nie podam w kolejności, bo jak znam życie to dopiero jak skoncze przpomni mi się najwazniejszy
więc tak...... ekhem : pręgi, gdy zapadnie zmrok, honey, resident evil, 13 dzielnica, szkoła uczuc, transporter,american pie 4, ona to on, ludzkie dzieci i mnóstwo innych
_________________ 1,2 Freddy's coming for you
3,4 better lock your door
5,6 grab your crucifix
7,8 gonna stay up late
9,10 never sleep again !!
1. Forrest Gump
2. Zielona Mila
3. Skazani na Shawshank
4. Lot nad kukułczym gniazdem
5. Mechaniczna pomarańcza
6. Siedem
7. Cast away
8. American Beauty
9. Efekt motyla
10. Powrót
Próbowałem się ograniczyć do 10, ale jest to rzecz niemożliwa. I tak lista poniżej jest już nieźle okrojona. Oto ona:
-Piraci z Karaibów (obydwie części)
-Dług
-Resident Evil
-Gangster Numer Jeden
-Lśnienie
-Leon Zawodowiec
-Scarface
-Sin City
-8 mm
-The Hitchhiker's Guide To The Galaxy
-Stay
-John Q
-Władca Pierścieni (wszystkie części)
-The Game
-Leon Zawodowiec
-Purpurowe Rzeki
-Joe Black
-Ostatni Samuraj
-Hero
-Siedem
-Zielona Mila
-The Cube
Kolejność losowa.
PS. wydaje mi się, że lepiej by było, żeby takie listy robić dla poszczególnych kategorii, bo ciężko porównywać filmy: "Piraci z karaibów", "Siedem" czy "The Hitchhiker's Guide To The Galaxy", a wszystkie są świetne.
Tyle odemnie.
_________________ "Dla ciebie jestem ateistą, za to dla Boga jestem lojalną opozycją." Woody Allen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum