Wysłany: Pon 04 Kwi, 2005 The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
[table:ca9f5a847e][row:ca9f5a847e][col:ca9f5a847e]
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
Rezyseria : Garth Jennings
Scenariusz : Douglas Adams
Gatunek : Sci-Fi / Komedia / Przygodowy
Czas trwania : 110 minut
Premiera : 29 kwietnia (usa)
Obsada:
Martin Freeman - Arthur Dent
Sam Rockwell - Zaphod Beeblebrox
Mos Def - Ford Prefect
Zooey Deschanel - Tricia McMillan "Trillian"
Bill Nighy - Slartibartfast
Anna Chancellor - Questular Rontok
John Malkovich - Humma Kavula
Warwick Davis - Marvin - Paranoid Android
Tresc:
Arthur Dent , prowadzil sobie spokojne zycie, do dnia ... w ktorym jego najlepszy kolega oswiadcza mu ze jest kosmita, prowadzacym na ziemi badania dla dla tytulowej instrukcji obslugi i zachowania sie w galaktyce. Dodatkowow okazuje sie ze nasza Ziemia lezy niestety na wyznaczonej trasie nowo powstajacej autostrady miedzygwiezdnej, w zwiazku z czym ... zostaje zniszczona. Dent zostaje uratowany przez swojego kumpla kosmite i zabrany na statek miedzygalaktycznego ksiecia - to dopiero poczatek jego kosmicznej przygody ...[/table:ca9f5a847e]
Jak zobaczyłem w zwiastunie wybuch ziemi i zaraz potem hasło "Don't Panic" to totalnie wymiękłem . Jak dla mnie, to ten film jest świetny. Jeśli ktoś lubi komedie nasycone sporą dawką absurdu to polecam. Poza tym można poznać odpowiedź na pytanie o życie, wszechświat i całą resztę. Mnie naprawdę zamurowało z wrażenia
_________________ "Dla ciebie jestem ateistą, za to dla Boga jestem lojalną opozycją." Woody Allen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum