Wiek: 19 Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 30 Skąd: mam to wiedziec
Wysłany: Wto 03 Lip, 2007 Equilibrium
Treść
W przyszłości, w miejscu o nazwie Libria, żyje społeczeństwo, które tłumi wszystkie emocje. Codziennie każdy z obywateli musi zażywać przepisaną przez rząd dawkę leku prozium, zabijającego uczucia. Każdy, kto uchyla się od tego obowiązku, każdy kto czuje, zostaje z miejsca likwidowany, jako jednostka niepożądana. John Preston dokonuje egzekucji nielicznych buntowników. Pewnego dnia, spotkanie z należącą do nich kobietą zmienia jego życie na zawsze. John rzuca służbę dla reżimu i odstawia truciznę. Od tej chwili cały swój talent poświęci ratowaniu ludzi i zniszczeniu społeczeństwa zła.
reżyseria: Kurt Wimmer
scenariusz: Kurt Wimmer
muzyka: Geoff Zanelli, Klaus Badelt, Ramin Djawadi
Obsada:
Christian Bale : Kleryk John Preston
Sean Bean : Partridge
Emily Watson : Mary O'Brian
Angus Macfadyen : wicekanclerz Dupont
Armin Marewski : Strażnik
Taye Diggs : Kleryk Brandt
Christian Kahrmann : Dowódca oddziału specjalnego
Kurt Wimmer : Rebel Victim
Sean Pertwee : Ojciec
Dominic Purcell : Seamus
John Keogh : Chemik
Emily Siewert : Lisa Preston
William Fichtner : Jurgen
David Barrash : Evidentiary storage officer
Dirk Martens : Strażnik
produkcja: USA
gatunek: Thriller , Sci-Fi
------------------------------------------------------------------------------
Jeden z lepszych fimów jakie oglądałam. Fajny pomysł, dobrze wyreżyserowane, aktorzy genialni i jak zwykle THE END
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007
Niesamowity film. Bardzo mi sie podobal. Widac tam jak dziwny by byl swiat bez uczuc. Moze troche przesadzili z doskonaloscia z jaka walczy Preston, ale pasuje to do takiego filmu bo wszystko i tak nie jest realne. Pozatym zaciekawil mnie maly szczegol. W tym filmie wystepuje dwuch aktorów z jednego z moich ulubionych seriali Prison Break. Malo widzialem filmów w ktorych by wystepowali a tu nagle dwuch na raz. Chodzi o Mahone i L. Burrows
_________________ Dzieci, nie kupujcie narkotykow. Zostancie piosenkarzami, dostaniecie je za darmo
bardzo fajny film, zlukałem go bo ludzie ciągle porównywali go z Matrixem, no i nie zawiodłem się na nim, ciekawy i do tego dobre sceny walki, może przekombinowane ale fajnie się ogląda
LOST napisał/a:
W tym filmie wystepuje dwuch aktorów z jednego z moich ulubionych seriali Prison Break.
No kojarzył mi się, już ten wygląd głównych bohaterów bardzo podobny, te walki, zwolnione tempo, tak że podobieństw trochę jest. Ale porównywać, który lepszy, nie będę, bo generalnie fabuła obydwóch jest inna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum