Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Strona główna Szukaj Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
The Game
Autor Wiadomość
BART_osz 
Fanatyk Kina

Wysłany: Pon 28 Lut, 2005   The Game

[table:98f223574e][row:98f223574e][col:98f223574e]
THE GAME
Rezyseria : David Fincher
Scenariusz : John D. Brancato & Michael Ferris
Czas trwania : 128 minut

Obsada :

Michael Douglas - Nicholas Van Orton
Sean Penn - Conrad Van Orton
Deborah Kara Unger - Christine
James Rebhorn - Jim Feingold
Peter Donat - Samuel Sutherland
Carroll Baker - Ilsa
Ana Alexander - Elizabeth
Armin Mueller-Stahl - Anson Baer
Charles Martinet - ojciec Nicholas'a
Scott Hunter McGuire - mlody Nicholas
Florentine Mocanu - matka Nicholas'a
Elizabeth Dennehy - Maria
Caroline Barclay - Maggie
Daniel Schorr - Daniel Schorr

Tresc :

Nicholas Van Orton ( Douglas ) jest zamoznym bankierem z San Francisko - ale jest absolutnym samotnikiem , nawet swoje urodziny spedza sam . Kilka dni po jego 48 urodzinach ( wiek w ktorym jego ojciec popelnil samobojstwo ) spotyka sie ze swoim bratem - Conradem ( Penn ) - czarna owca rodziny. To spotkanie jest dla Nicholasa duzym zaskoczeniem gdyz nie widzial on swojego brata juz dlugi okres czasu ,a na tym niespodzianki sie nie koncza - brat wrecza mu prezent - karte z telefonem - bedaca przepustka do "nietypowych" rozrywek zapewnianych przez nieznana Nicholasowi firme CSR. Ciekawosc wygrywa i Nicholas decyduje sie odwiedzic tajemnicza firme ... majaca zapewnic mu rozrywki jakich jeszcze nigdy w zyciu nie doswiadczyl ...
[/table:98f223574e]

-------

Naprawde bardzo dobry film - kiedy sie do niego zabieralem - odrazu nastawiony bylem na "nie" :kwasny: gdyz nie przepadam za Douglasem - ale zaraz po paru minutach film mnie "wciagnal i trzymal" mocno do samego konca - naprawde warto. :super:

mr.unknown 
Fanatyk Kina

Wysłany: Wto 03 Kwi, 2007   

Jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem. Do samego końca nie wiadomo co jest prawdą a co nie, kto jest po stronie bohatera, a kto przeciwko niemu. Jedna z lepszych (o ile nie najlepsza) ról Douglas'a.
W ogóle jeśli chodzi o filmy David'a Fincher'a takie jak: "Azyl", "Podziemny krąg", "Siedem", wspomniana już "Gra", to mogę je oglądać w kółko. Ten gość wie ja zbudować napięcie. Nie mogę się doczekać aż w moje ręce wpadnie "Zodiac"

cpt. Spaulding 
Fanatyk Kina

Wysłany: Sro 04 Kwi, 2007   

zgadzam sie, film jest rewelacyjny - tak powinno wygladac rozrywkowe hollywoodzkie kino. wciagajace i intrygujace :) 8/10

iskierka 
Adept

Wysłany: Nie 15 Kwi, 2007   

uwielbiam ten film, jest swietny, bardzo dobra gra aktorska, zakoczenie calkowicie mnie zaskoczylo daje 9/10

meister 
Adept

Wysłany: Nie 15 Kwi, 2007   

Taki niepozorny film ktory okazuje się świetny. Zakonczenie + gra aktorska byly naprawde super. Fincher to juz taki jest. wyrezyserował stosunkowo malo filmow ale są to filmy znaczące i bardzo dobre.

HELLO. WHAT'S THIS? A TEDDY BEAR .A DUMB, STUPID, SILLY- LOOKING OLD TEDDY BEAR. I THINK I'LL CALL HIM ,,POOKY"

Odpowiedz do tematu