Obsada:
Robert Gonera (musialem dopisac bo na wp.pl nie wspomnieli, ze gra w tym filmie )
Jacek Borcuch
Cezary Kosiński
Agnieszka Warchulska
Krzysztof Gordon
Kraj: Polska
Recenzja
Dwaj młodzi biznesmeni szukają swojej szansy. Zamiast niej spotykają człowieka, który postanowił skorzystać na ich łatwowierności. Postawił warunki, oni je odrzucili i próbowali zapomnieć o popełnionym błędzie. On pamiętał. Prośbą i groźbą, szantażem i łagodną perswazją próbował wymusić na nich spłatę wyimaginowanego długu. Nie sposób się od niego uwolnić. Chyba że...
Moja opinia
Dla mnie najlepszy polski film Jeszcze nie zdarzylo mi sie, zeby polski film wywarl na mnie takie wrazenie juz po pierwszym obejrzeniu.
Genialny film (oparty na faktach autentycznych - o ile sie nie myle ), ktory pokazuje jak latwo trafic w bardzo powazne klopoty. Gra aktorow takze genialna, szczegolnie Gonera pokazal tutaj klase. Nie tylko on, ale to w koncu glowny bohater, wiec wypadalo nadmienic
No i ten motyw, ze na poczatku widzimy skutek, a przez caly film ogladamy wydarzenia, ktore do tego doprowadzily. Jak w 'Granicy'
Świetny film. Jeden z najlepszych filmów polskich. Bardzo dobre aktorstwo , scenariusz (podobno życie pisze najlepsze scenariusze - święta prawda!), oraz montaż sprawiają, że ten film można oglądać z przyjemnością. A nie ma dużo takich filmów w Polsce Polecam.
_________________ "... to jest twoje życie i kończy się z każdą sekundą."
Tak film dobry jak na polskie to nawet bardzo dobry, a najlepsze jest to ze jest na faktach (zreszta sprawa ta byla niegdys bardzo glosna)
Z tego co slyszalem to jeden z tej trojki wyszedl calkiem niedawno, a pozostali dalej siedza i mimo prosb o ulaskawienie prezydent nic nie zrobil w ich sprawie
Smutna historia
Moim zdaniem powinni isc do wiezienia ale na znacznie krocej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum